Maandag 14 oktober: lezing lancering Delta Heavy Raket

Lezing lancering Delta Heavy Raket Kennedy Space Center Florida Amerika

In de unit van Heemkunde, op het terrein van Mariënkroon wordt op maandagavond 14 oktober een presentatie verzorgd door Rob van Mackelenbergh over zijn reis naar het Kennedy Space Center in Florida Amerika.

datum: maandag 14 oktober

Tijd: 19.30 uur

Locatie: unit Heemkundekring, Abdijlaan 8, 5253 VP Nieuwkuijk, uitsluitend parkeren op het grote parkeerterrein direct rechts na het poortgebouw.

Georganiseerd door de Werkgroep Sterrekunde Heemkunde.

Rob van Mackelenbergh reist regelmatig naar het Space Center om lanceringen bij te wonen en bezoekt als Freelance fotograaf daar de bekende Press – site. Met zijn camera vlak bij het lanceerplatform maakt hij de prachtigste opnamen.
In 2018 bezocht hij o.a. de lancering van de Parker Solar Probe en had hij een ontmoeting met Prof. Dr Parker. De lancering vond plaats met de Delta Heavy Raket. Dit jaar reisde Rob naar het Space Center voor het bijwonen van de lancering SpaceX Falcon Heavy vanaf het lanceerplatform 39A waarvandaan 50 jaar geleden ook de Apollo 11 werd gelanceerd. Daarnaast was hij aanwezig bij een test van een ontsnappings toren in de bemande ruimtevaart.