Toegangsweg naar parkeerplaats

Er zijn al jaren plannen om een nieuwe toegangsweg te maken vanaf de Abt van Engelenweg direct naar de parkeerplaats. De grond hiervoor is al enige jaren geleden gekocht. De nieuwe toegangsweg is bedoeld als extra toegangsweg voor de brandweer en vluchtweg bij calamiteiten. Deze weg zal opengesteld worden bij grote evenementen, zodat bezoekers direct  op de parkeerplaats kunnen parkeren.

Het bestuur van Stichting Mariapoli Mariënkroon heeft in april 2018 opdracht gegeven voor de aanleg van een nieuwe toegangsweg volgens offerte. Deze nieuwe toegangsweg zal parallel lopen aan de Abdijlaan, tussen de Abt van Engelenlaan en  sluit via een doorbraak in de tuinmuur aan op het parkeerterrein met een elektrisch bedienbare poort. De opdracht is gegund aan De Bonth van Hulten uit Nieuwkuijk. De verwachting is dat de weg inclusief het aanvragen van de vergunning eind 2018 gerealiseerd is.

De aanleg van deze toegangsweg wordt voor een groot deel mogelijk gemaakt door een flinke schenking van Stichting Focolare Denemarken.