Vaste activiteiten

Receptie

In juli en augustus zullen er aangepaste openingstijden zijn voor de receptie van maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 13.00 uur.  Hier vindt u informatie over Mariënkroon, folders, tijdschriften, rondwandeling, boeken, souvenirs, koffie en ijsjes. In de zomer is er een buitenterras. De receptie is vanaf september weer geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 12.30 uur.

Rondwandeling

U kunt in de receptie een beschreven rondwandeling van het terrein krijgen. Duur circa 30 minuten.

Rondleiding

Voor groepen van minimaal 10 personen kunnen op aanvraag rondleidingen verzorgd worden. Tijdens de jaarlijkse Fancy Fair in juni worden altijd rondleidingen gegeven.

Sport en spel

Voor kinderen is er in de linkerhoek van het terrein een natuurspeelplaats. Voor jongeren en volwassenen is er buiten een tafeltennistafel, een volleybalveld en een voetbalveld. Batjes, ballen en batmintonrackets staan onder de tafeltennistafel.

Vrijwilligers

Elke dinsdag komen tientallen vrijwilligers meehelpen met het onderhoud van park en gebouwen. Er zijn ook andere taken voor vrijwilligers, zoals meedoen met de ecologische werkgroep of oproepkracht voor hand- en spandiensten en voor vervoer van en naar station Den Bosch. Informeer naar de mogelijkheden bij de receptie.

Abdijcafé

Elke even week is er op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 abdijcafé in de refter (grote woonkamer) van de abdij. Gezelligheid en spel. Toegang via de groene linkerdeur van de abdij, dan rechts en meteen links een paar treden omhoog. Tegen lage prijzen zijn drankjes verkrijgbaar.

Relatiecursus

De relatiecursus ‘jij+ik=wij’ van Focolare wordt elk jaar gegeven in Mariënkroon. Meer informatie http://relatiecursus.nu/

Op adem komen

Heeft u behoefte om in de mooie en rustige omgeving van Mariënkroon op adem te komen? Er zijn mogelijkheden om een paar dagen te logeren en mee te doen in Mariënkroon. Voor meer informatie klik hier.

Kapel

In de abdij is een grote kapel met circa 200 zitplaatsen. De kapel is alleen open als er vieringen zijn en bij rondleidingen. Via de kapel is ook de kinderkapel te bezoeken.

Eucharistievieringen

Actuele tijden voor eucharistievieringen vindt u op het prikbord bij de kapel en op de website van de SAM http://stichtingabdijmarienkroon.nl/diensten-abdij/
Doorgaans zijn de vaste tijden: zondag 10.00 uur, ma-wo-vr 18.45 uur en zaterdag 12.00 uur.

Abdijkoor

Eens in de vier weken op zondag om 10.00 zingt het abdijkoor tijdens de eucharistieviering. Repetities elke twee weken op vrijdagavond en op de betreffende zondag om 9.00 uur. Wilt u meezingen in het abdijkoor, neem dan contact op met Carlo Roosen, mail@carloroosen.nl.

Oecumenische kapel

In de abdij is rechts een kleine dagkapel, ook oecumenische kapel genoemd. Hier kunt u even rustig de stilte tot u laten komen. Vraag naar de openingstijden in de receptie.
Vanaf 11 juni 2017  is hier elke zondag om 17.00 een oecumenische vesperdienst (duur circa 15 minuten).

Museum Mariënkroon

In de kapelgang en de kruisgang van de abdij is een permanente tentoonstelling over 110 jaar leven van  cisterciënzers in Mariënkroon, ingericht door de Stichting Abdij Mariënkroon (SAM). Vraag naar de openingstijden in de receptie. Dit is het eerste gedeelte van het museum. Het zal nog worden uitgebreid met een permanente en interactieve presentatie over Focolare in de glazen serrehal.