Abbey Community

Samen leven en leren


Wonen in de Abbey Community op Abdij Mariënkroon: groeien in je leven en je leven delen met elkaar. 

Ben je student of net afgestudeerd? Zou je meer tijd willen besteden om na te denken over diepere levensvragen? Studeer of werk je in de omgeving van Nieuwkuijk of ga je dat doen? Dan is wonen in de Abbey Community misschien iets voor jou!


Wij zijn Abbey Community


Waar?
Mariënkroon is een voormalige abdij. Het terrein en de gebouwen ademen rust en stilte. De natuur nodigt uit tot bezinning op wat echt belangrijk is. Bewoners van Mariënkroon vormen een gemeenschap, waarin de christelijke liefde centraal staat, die sterke wederzijdse relaties opbouwt. Mariënkroon leeft!

Wat?
Je huurt voor kortere of langere tijd een kamer, met gedeelde keuken en huiskamer voor een vastgestelde prijs en periode. Als je op Mariënkroon komt wonen, ben je actief betrokken in de gemeenschap. In de jongerengroep kook en eet je gezamenlijk en heb je wekelijks vaste overleg momenten. Samen draag je zorg voor het huishouden in de abdij. 

Daarnaast ben je bereid om wekelijks mee te draaien in het klus- of organisatieteam van Mariënkroon. Je vindt het leuk om deel te nemen aan ontmoetingen met bewoners, zoals met iedereen eten en sporten. Vanzelfsprekend is er genoeg ruimte om jezelf terug te trekken en je eigen dingen te ondernemen.


Voor wie?
Het leven in de leefgemeenschap biedt je veel mooie en vernieuwende inzichten. Studenten of jongvolwassenen met belangstelling voor diepere levensvragen en een verlangen naar een meer gemeenschappelijk leven, waarin je samen optrekt en je ontwikkelt. Je woont samen met andere jongeren – dat is gezellig, maar vraagt ook jouw tijd en energie. Je committeert je voor minimaal zes maanden om mee te leven en bij te dragen. In het kennismakingsgesprek kunnen we hier over doorpraten.

Samenleven
Een à twee keer per dag hebben we een stilte moment in de kapel. We lezen samen uit de Bijbel, bidden en zijn stil. Deze momenten duren ongeveer 25 minuten. De stilte momenten bieden ritme en rust in het drukke leven van de maatschappij. Bovendien zijn er thema-avonden en je kunt deelnemen aan vormingsactiviteiten.

Op het terrein leven de vaste bewoners van Mariënkroon van verschillende leeftijden en achtergronden, maar hebben gemeen dat zij veel levenservaring hebben en goed kunnen luisteren. Wanneer je behoefte hebt aan meer begeleiding en gesprek, is daar volop de gelegenheid voor.

In Mariënkroon is het gezellig en ontspannen wonen. Er is altijd wel iemand in voor een praatje, waardoor je je nooit alleen voelt. Kom en ervaar!

Maak kennis!
Heb je interesse om te komen wonen in de Abbey Community? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. Laat je gegevens achter en maken dan op korte termijn een afspraak met je op Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. We geven je een presentatie met informatie over de leefgemeenschap en krijg je een rondleiding door het gebouw.

De kosten van je kamer zijn afhankelijk van de grootte van je kamer (vanaf ongeveer € 450,- per maand). Dit bedrag is inclusief alle faciliteiten op het terrein.

Tijdens de kennismaking krijg je meer informatie over de verdere procedure om je aan te melden voor Abbey Community. Van harte welkom!

Kennismaken en aanmelden
Via onderstaand formulier kun je je vrijblijvend aanmelden voor Abbey Community. We nemen vervolgens contact met jou op.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam