Abbey Community


Groeien in je leven en je leven delen met elkaar

Wonen in de Abbey Community op Abdij Mariënkroon? Ben je student of young professional? Zou je meer tijd willen besteden om na te denken over diepere levensvragen? Vind je het leuk om met leeftijdsgenoten in een community te leven? Dan is wonen in de Abbey Community misschien iets voor jou! We hebben plek voor een aantal jongeren in de leeftijd van 20-30 jaar.


Wij zijn Abbey Community


Waar?
Mariënkroon is een voormalige abdij. Het terrein en de gebouwen ademen rust en stilte. De natuur nodigt uit tot bezinning op wat echt belangrijk is. Bewoners van Mariënkroon vormen een gemeenschap die sterke wederzijdse relaties opbouwt. Mariënkroon leeft!

Wat?
Je huurt voor kortere of langere tijd een eigen kamer, met gedeelde keuken en huiskamer. Als je op Mariënkroon komt wonen, doe je regelmatig actief mee in de gemeenschap. In de jongerengroep kook en eet je gezamenlijk en heb je wekelijks vaste overleg momenten. Samen draag je zorg voor het huishouden in de woongroep.

Daarnaast ben je uitgenodigd om zo nu en dan mee te draaien in het klus- of organisatieteam van Mariënkroon. Je vindt het leuk om deel te nemen aan ontmoetingen met bewoners, zoals de maandelijkse avondmaaltijd. Vanzelfsprekend is er ook genoeg ruimte om jezelf terug te trekken en je eigen dingen te ondernemen.


Voor wie?
Het leven in de leefgemeenschap biedt je veel mooie en vernieuwende inzichten. Jongvolwassenen met een verlangen naar een meer gemeenschappelijk leven en een openheid voor diepere levensvragen. Voor wie wil wonen op een plek waar je met elkaar optrekt en je ontwikkelt. Je woont samen met andere jongeren – dat is gezellig, maar vraagt ook jouw tijd en energie.

Samenleven
De gemeenschappelijke en persoonlijke vorming is een belangrijk onderdeel van het samenleven in Abbey Community. Dit doen we aan de hand van thema-avonden en vormingsactiviteiten.

Een à twee keer per week hebben we een stilte moment in de kapel. We zijn stil, bidden samen en ontdekken wat de Bijbel ons nu te zeggen heeft. Deze momenten duren ongeveer 25 minuten. De stilte momenten bieden ritme en rust in het drukke leven van de maatschappij.

Op het terrein leven de bewoners van Mariënkroon van verschillende leeftijden en achtergronden. In onze veelkleurigheid zit onze kracht. De ouderen hebben veel levenservaring en hebben vaak gewerkt en geleefd over de hele wereld. Zij kunnen goed luisteren wanneer je behoefte hebt aan een gesprek over jouw leven.

In Mariënkroon is het gezellig en ontspannen wonen. Er is altijd wel iemand in voor een praatje, waardoor je je nooit alleen voelt. Kom en ervaar!

Maak kennis!
Heb je interesse om te komen wonen in de Abbey Community? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. Laat je gegevens achter en we maken dan op korte termijn een afspraak met je op Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. We geven je meer informatie over de leefgemeenschap en natuurlijk krijg je een rondleiding door het gebouw.

De kosten van je kamer hebben een vaste prijs (vanaf ongeveer € 450,- per maand). Dit bedrag is inclusief gas/water/licht.

Tijdens de kennismaking is er een intakegesprek om elkaar beter te leren kennen. Van harte welkom!

Kennismaken en aanmelden
Via onderstaand formulier kun je je vrijblijvend aanmelden voor Abbey Community. We nemen vervolgens contact met jou op.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Geslacht