zaterdag 19 juni Concert Piú Corde

In de kapel van Mariënkroon organiseert Honsoirde op zaterdag 19 juni twee miniconcerten, uitgevoerd door Piú Corde Trio: Anna Jane Lester: viool, Ania Katynska: cello, Liene Madernstradina: fortepiano.

Wij zijn een fortepiano kamerensemble gespecialiseerd in de verscheidenheid en rijkdom van muziekstijlen in Europa in de tweede helft van de 18e en het begin van de 19e eeuw.
Onze missie is om de muziek die in de vergetelheid is geraakt, terug te brengen bij de luisteraars. In onze programma’s combineren we minder bekend repertoire met de muziek van de (huidige) grote namen als Haydn, Mozart en Beethoven. Op deze manier wordt hun werk in de muzikale context van die tijd geplaatst en vanuit een andere invalshoek bekeken. In onze concerten proberen we de intieme kamermuzieksfeer na te bootsen die destijds bij dit genre hoorde.

De muziek uit deze politiek en sociaal stormachtige periode bevat een breed palet aan emoties die snel wisselen. Men vindt er melancholie, verlangen, vreugde, angst. Piú Corde wil de emoties die in de muziek geschreven staan doen herleven en ze naar de luisteraars brengen. In de voortdurende zoektocht naar een vorm van expressie experimenteert de groep met de klankmogelijkheden van historische strijkstokken, snaren en toetsen.

In verband met de maatregelen rondom Covid-19 zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar. Abdijhof Mariënkroon volgt de richtlijnen van de regering en het RIVM inzake Covid-19. We vragen onze gasten vriendelijk de maatregelen op te volgen.

Reserveren en kaarten: via cultuurtoren@honsoirde.nl of https://www.honsoirde.nl/

Datum: zaterdag 19 juni

Tijd: 19.30 uur en 21.00 uur

Locatie: Kapel Mariënkroon, Abdijlaan 8, 5253 VP Nieuwkuijk

Parkeren: uitsluitend op het grote parkeerterrein, toegang via de nieuwe ontsluitingsweg parallel aan de Abdijlaan

Georganiseerd door Honsoirde