Vaste activiteiten

Receptie

De receptie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00  Hier vindt u informatie over Mariënkroon, activiteiten, folders, boeken, souvenirs, koffie en ijsjes. In de zomer is er een buitenterras. In verband met de coronamaatregelen kunnen de openingstijden aangepast zijn.

Rondwandeling

U kunt in de receptie een beschreven rondwandeling van het terrein krijgen. Duur circa 30 minuten.

Vrijwilligers

Elke dinsdag komen tientallen vrijwilligers meehelpen met het onderhoud van park en gebouwen. Er zijn ook andere taken voor vrijwilligers, zoals meedoen met de ecologische werkgroep of oproepkracht voor hand- en spandiensten. Opgeven kan bij de receptie of via e-mail a.bullens@marienkroon.nl.

Kapel

In de abdij is een grote kapel met circa 200 zitplaatsen. De kapel is open als er vieringen zijn en bij rondleidingen. Via de kapel is ook de kinderkapel te bezoeken.

Eucharistievieringen

Actuele tijden voor eucharistievieringen vindt u op het prikbord bij de kapel en hier:

Dag Tijdstip
Maandag 12 dec. 18.45 u
Dinsdag 13 dec 12.00 u
Woensdag 14 dec 17.30 u
Donderdag 15 dec 12.00 u
Vrijdag 16 dec 17.30 u
Zaterdag 17 dec 11.00 u
Zondag 18 dec 10.00 u

Oecumenische kapel

In de kapelgang is rechts een kleine dagkapel, ook oecumenische kapel genoemd.
Er is regelmatig op zondag om 17.00 vanuit deze kapel een oecumenische vesperdienst (duur circa 20 minuten).

Museum Mariënkroon

In de kapelgang en de kruisgang van de abdij is een permanente tentoonstelling over 110 jaar leven van  cisterciënzers in Mariënkroon, ingericht door de Stichting Abdij Mariënkroon (SAM). Aan het einde van de kruisgang in in de glazen serrehal na de groene deur is een permanente tentoonstelling over Focolare . Er zijn geen officiële openingstijden, maar informeer bij de receptie of u een kijkje kunt nemen.

Relatiecursus

De relatiecursus ‘jij+ik=wij’ van Focolare wordt elk jaar gegeven in Mariënkroon. Meer informatie http://relatiecursus.nu/

Woord van levengroep en geloofsgesprekken

Regelmatig zijn er op 1e dinsdagavonden een Woord van levengroep in de Lichtzaal van Mariënkroon (1e zaaltje rechts in het Koetshuis). Geloofsgesprekken worden op de derde dinsdag van de maand gehouden. Aanvang 19.30 uur tot 21.30 uur, in de Lichtzaal Mariënkroon. Een ontspannen avond waarin via een bordspel gebeurtenissen rondom het geloof met elkaar delen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Iedereen is welkom. Informeer bij de receptie of stuur een email naar receptiemk@gmail.com.

Rondleiding

Voor groepen van minimaal 7 personen kunnen op aanvraag rondleidingen verzorgd worden. Aanvragen hiervoor kunnen via e-mail van de receptie receptiemk@gmail.com of via a.bullens@marienkroon.nl. De kosten bedragen € 5 per persoon (inclusief kopje koffie/thee).

Sport en spel

Voor kinderen is er in de linkerhoek van het terrein een natuurspeelplaats. Voor jongeren en volwassenen is er buiten een tafeltennistafel, een volleybalveld, een voetbalveld en een jeu de boules-baan. Batjes, ballen en batmintonrackets staan in een kist bij de tafeltennistafel.

Werkgroep Sterrenkunde Heusden (WSH) – ‘Oog voor de Ruimte om ons Heem’

Regelmatig worden in Mariënkroon waarnemingsavonden georganiseerd om sterren te bestuderen. Heb je belangstelling of wil je lid worden van de werkgroep, laat het dan weten via een e-mail aan Chris Derks c.derks1@home.nl. WSH is een werkgroep van Heemkundekring Onsenoort.