Volle kapel bij benefietconcert voor Cuba

   Hemelse gezangen vulden eerst de kloostergangen en daarna de kapel van Mariënkroon tijdens het druk bezochte benefietconcert van het vocaal ensemble Carmina Ludens met als thema: ‘Maria in de abdij’. Het concert op  8 oktober werd georganiseerd door Stichting Actie Creatief.

Het publiek werd door de tijd en door de culturen gevoerd met liederen over Maria. Behalve het Russische weesgegroet en een gezang van Hildegard von Bingen, werd ook een middeleeuws schouwspel opgevoerd. Het slotlied ‘Hymn to the mother of God’ van John Tavener was een muzikaal hoogstandje en werd na het daverend applaus nogmaals gezongen.

De collecte meteen na afloop van het concert bracht ruim duizend euro op. De opbrengst was voor het project van de ‘Economie van gemeenschap’ op Cuba van de Stichting Hongarije, waar 40 kleine bedrijven ondersteund worden in de wederopbouw na de orkaan Irma.

Na afloop van het concert werd in de refter een filmpje van 6 minuten vertoond over het project in Cuba. Als u het filmpje wilt bekijken kunt u hier klikken en dan iets naar beneden scrollen.

De actie ‘Irma 2017’ loopt nog door tot en met december en het is nog steeds mogelijk te geven voor dit doel via Stichting Hongarije NL71RABO 0113 2601 48 onder vermelding van ‘gift Irma 2017’. De totale opbrengst van de actie zal na afloop op de website van Stichting Hongarije bekend worden gemaakt.